Tuinbonensalade met geitenkaas

voor 2 personen

  • 1 kg verse tuinbonen of 1 klein potje tuinbonen
  • 1 eetl. olie
  • azijn
  • mespunt suiker
  • peper
  • zout
  • mespunt tijm
  • ½ rode paprika
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 40 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc)

Dop de tuinbonen en kook ze in weinig water in ca. 8 minuten gaar of laat de tuinbonen uit pot uitlekken.
Maak een dressing van de olie, azijn, suiker, peper, zout en tijm.
Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
Snijd de olijven in plakjes.
Meng de groente met de olijven en schep de dressing er door.
Verdeel de salade over 2 bordjes en verkruimel de kaas er over.
Geef er eventueel geroosterd brood bij.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht koude soep uit Afrika en brood.

Bron: Voedingscentrum

Terug