Tuinbonensalade van Alma

Tuinbonensalade van Alma

vegetarisch

  • 600 g gedopte tuinbonen
  • bonenkruid
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 3 eetl. olijf- of zonnebloemolie
  • peper
  • zout
  • uitje
  • bieslook
  • mosterdblad (of iets dergelijks als raapsteeltjes, tuinkers, rucola)
  • 4 ronde verse geitenkaasjes

Kook de tuinbonen met weinig water en wat bonenkruid beetgaar (hoe jonger hoe korter de kooktijd) en giet ze af.
Klopt van olie, azijn, peper en zout een vinaigrette, schep dat samen met het zeer fijn gesnipperde uitje door de bonen en laat een half uur staan.
Hak bieslook, het resterende bonenkruid en het mosterdblad (of iets dergelijks) heel fijn, meng de kruiden en wentel de geitenkaasjes erdoor.
Leg de kaasjes op de bonen en serveer met bijvoorbeeld stevig brood.

Bron: Alma
Gepubliceerd door: Michiel Bussink

Terug