Tuinbonensalade - I

voor 2 personen

  • 1 kg tuinbonen
  • ½ kropje krulandijvie of little gem
  • 2 takjes munt
  • 1 sjalot
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 2 theel. mosterd
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. olie

Dop de tuinbonen en kook ze in weinig water gaar in 8 - 10 minuten.
Snijd de andijvie of sla in smalle repen.
Snijd de munt in reepjes, de sjalot in snippers en de ham in reepjes.
Maak een dressing van de mosterd, citroensap, 1 eetlepel water, de olie, peper en een beetje zout.
Meng de dressing, de sjalot en de munt door de nog warme tuinbonen en laat dit afkoelen.
Meng door de koude tuinbonen de reepjes sla en de ham.

Menusuggestie
Lekker met een karbonade en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum


Tuinbonensalade - II

vegetarisch

  • 300 g gedopte tuinbonen
  • bonenkruid
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • zout
  • peper

Kook de tuinbonen met het bonenkruid in ongeveer 15 minuten gaar.
Laat de tuinbonen uitlekken.
Doe de olie in een pan en roer de uitgelekte tuinbonen erdoor.
Doe de bonen in een schaal en schenk er het citroensap over.
Meng en breng op smaak met zout & peper.
Laat afkoelen.
Meng er eventueel slablaadjes of tomatenpartjes onder.

Bron: De Wassende Maan


Tuinbonensalade - III

vegetarisch

  • 500 g gedopte tuinbonen
  • 25 g boter
  • 2 eetl. citroensap
  • zout & peper

Kook de tuinbonen in een pan met wat zout in ± 15 minuten gaar.
Laat de tuinbonen uitlekken.
Smelt de boter in een pan en roer de uitgelekte tuinbonen erdoor.
Doe de bonen in een schaal en schenk er het citroensap over.
Schep alles goed dooreen en maak de salade op smaak met wat zout & peper.
Laat de salade onder nu en dan omscheppen afkoelen, maar niet geheel koud worden.

Bron: Astrid Veltman

Terug