Tropische salade met vis

Tropische salade met vis

voor 2 personen

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 papaja
  • 1 kiwi
  • 150 g verse ananas
  • 1 limoen
  • 1 eetl. olie
  • 100 g gerookte heilbot- of zalmfilet
  • 100 g krabsticks (surimi)
  • 1 komkommer

Kook de rijst gaar.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Halveer de papaja en verwijder met een lepel de zaadjes.
Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd het in blokjes.
Schil de kiwi en snijd hem in blokjes en vang het sap op.
Snijd de ananas in kleinere stukjes.
Was de limoen en rasp wat van de schil.
Pers de limoen uit.
Maak een sausje van het limoensap, het opgevangen sap, de olie en peper.
Snijd de visfilet en de krabsticks wat kleiner.
Schep het fruit, het sausje en de vis door de gare rijst.
Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken.
Bedek een schaal met de plakken komkommer en schep de salade erop.
Eet op kamertemperatuur.

Gerookte vis over?

Bron: Voedingscentrum

Terug