Tropische fruitsalade

  • 1 kleine ananas
  • 1 kleine rijpe manga
  • 1 kleine rijpe papaya
  • 1 kleine suikermeloen
  • 250 g blauwe druiven
  • 250 g verse lychees
  • 1 sinaasappel

Schil de ananas goed en haal de 'ogen' uit het vurchtvlees.
Snijd de ananas in niet te dikke plakken, haal het 'hartje' eruit en halveer de plakjes.
Schil de manga en snijd er plakjes of reepjes uit tot de pit.
Schil de papaya, halveer deze in de lengte en haal de zwarte pitjes eruit.
Snijd het vruchtvlees in stukjes of reepjes.
Schil de meloen, halveer hem en haal de zaadlijsten eruit.
Snijd de meloen in partjes.
Haal de druiven van het trosje, spoel ze even af met koud water en laat ze uitlekken.
Pel de lychees, geef een sneetje aan één kant en ontpit ze.
Vermeng alle vruchten voorzichtig met elkaar in een niet te diepe schaal.
Pers de sinaasappel uit en giet het sap over de vruchten.
Zet de schaal ongeveer 2 uur in de koelkast en presenteer de salade op bordjes met een kleine lepel en vork.

Bron: Indisch kookboek

Terug