'Toscaanse' salade met borlotti en ham

toscaansige_salade (5K)

  • paar handenvol sla, liefst romana in repen
  • 10 gedroogde tomaten in olie,
    in stukjes of reepjes
  • 1 blik à 40 cl borlotti- of zwarte bonen,
    afgespoeld en uitgelekt
    borlotti koop je in Turkse en Marokkaanse winkels)
  • 2 handjes rucola
  • 150 g Parmaham in plakken
  • 75 g Parmigiano Reggiano aan een stuk
  • je beste olijfolie extra vergine
  • wijnazijn of balsamico

Meng de sla met de rucola en de gedroogde tomaatjes en de bonen.
Verdeel over de borden.
Vouw de ham artistiek op en schik aan één zijde langs de rand.
Trek met de kaasschaaf krullen van de Parmigiano en verdeel over de sla.
Geef aan tafel de olie, azijn en zout erbij.

Bron: Onno Kleyn

Terug