Tonijnslade - I

tonijnsla (3K)

voor 2 personen

  • ½ rode ajuin
  • 6 blaadjes witlof
  • 2 schijven tomaat
  • 2 radijsjes
  • 1 stukje komkommer
  • enkele druppels tabasco
  • peper
  • mierikswortelpasta
  • dille
  • 1 eetl. mayonaise
  • 200 g tonijn uit blik in eigen vocht

Ajuin in zeer fijne blokjes snijden.
Witlof zeer fijn snijden.
Tomaat zeer fijn snijden.
Radijsjes in fijne blokjes snijden.
Komkommer in kleine blokjes snijden.
Mayonaise met mierikswortel, tabasco, peper en dille goed mengen;
Vocht verwijderen van de tonijn.
Meng tonijn en groenten onder elkaar spatel de saus er voorzichtig onder.
Serveer deze tonijnsla zeer fris.

Bron: Odin recepten


Tonijnslade - II

Tonijnslade

voor 2 personen

  • 1 blikje tonijn, 160 g (op water of olie)
  • ½ rode ui
  • 1 theel. (scherpe) mosterd
 
  • 2 eetl. mayonaise
  • paar kleine augurkjes
  • handje bieslook (optioneel)

Voor 4 riant belegde boterhammen.
Laat de tonijn uitlekken en snijd een halve rode ui heel fijn.
Meng het geheel goed door elkaar.
Snijd een paar kleine augurkjes in kleine blokjes en voeg deze toe aan het geheel.
Meng goed door elkaar.
Voeg tot slot wat fijngesneden verse bieslook toe en maak op smaak met peper.

Terug