Tonijn-bonensalade

Tonijn-bonensalade

voor 2 personen

  • 300 g sperziebonen
  • 100 g kerstomaatjes
  • 1 bosui of stukje prei
  • 1 kleine pot witte bonen, uitlekgewicht ca. 220 g
  • 10 blaadjes basilicum
  • citroensap
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper
  • 1 blikje tonijn op water, naturel
  • 4 volkoren boterhammen

Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drie├źn.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar.
Laat ze afkoelen.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Maak de bosui of het stukje prei schoon en snijd het in smalle ringen.
Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
Was de basilicum.
Maak een saus van citroensap, de olie, peper en kleingesneden basilicum.
Meng de saus door de groente en de witte bonen.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
Meng de vis voorzichtig door de salade.
Geef er brood bij.

Kerstomaatjes over?

Bron: Voedingscentrum

Terug