Tomatensalade met sardientjes

Tomatensalade met sardientjes

voor 2 personen

  • 400 g snijbonen
  • 50 g hazelnoten
  • 1 theel. komijnzaad
  • 1 kleine pot of blik witte bonen, uitlekgewicht ca. 250 g
  • 1 sjalotje
  • 2 eetl. olijfolie

Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle repen.
Kook de snijbonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
Hak de hazelnoten grof.
Bak de hazelnoten met het komijnzaad in een droge koekenpan licht.
Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
Pel het sjalotje en snijd het in halve ringen.
Fruit het sjalotje in de olie zacht.
Verwarm de witte bonen al roerend met de sjalot.
Schep de snijbonen erdoor en strooi de hazelnoten erover.

Ui over?

Bron: Voedingscentrum

Terug