Tomatensalade met sardientjes

voor 2 personen

  • 8 basilicumblaadjes
  • ½ eetl. citroensap
  • 1 eetl.(olijf)olie
  • 5 stuks (pomodori) tomaten
  • ½ kleine ui
  • 6 olijven zonder pit
  • 1 blikje sardientjes

Was de basilicum en snijd de blaadjes in smalle reepjes.
Maak een dressing van het citroensap, een halve eetlepel water, de olie, de basilicum en wat peper.
Was de tomaten en snijd ze in parten.
Schep de dressing er door.
Snijd de ui in halve ringen en de olijven in stukjes.
Laat de sardientjes goed uitlekken en dep ze eventueel met keukenpapier droog.
Halveer de sardientjes in de lengte en verwijder de ruggengraatjes.
Strooi de ui en de olijven over de tomaten en schik de sardientjes er tussen.

Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug