Thaise salade met venkel en sperzieboontjes

Thaise salade met venkel en sperzieboontjes

  • 2 venkelknollen, steelaanzet verwijderd en in reepjes
  • 6 eetl. plantaardige olie, om in te frituren
  • 1 zoete bataat, geschild, in repen gesneden en beetgaar gekookt
  • 200 g sperziebonen, schoongemaakt en beetgaar gekookt
    • voor de dressing
  • 4 eetl. sojasaus
  • 1 teentje knoflook, kleingesneden
  • 1 eetl. geraspte gember
  • 1 eetl. olijfolie
  • ½ rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in ringetjes

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Verwarm de olie om te frituren.
Frituur de helft van de venkelreepjes goudbruin in hete olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Meng de helft van de dressing met de reepjes bataat, de rest van de venkel en de sperzieboontjes.
Verdeel de groenten over vier bordjes of schaaltjes, garneer met de gefrituurde venkel en giet de overgebleven dressing eromheen.

Wijntip
Cava Savia Viva is een wijn met een intense bubbel en krachtige smaak. Dit correspondeert goed met de intense smaken in het gerecht. Daarnaast verfrissen de bubbels het filmende mondgevoel fantastisch.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug