Thaise salade met gefrituurde rijstvermicelli nestjes

thaise_salade_rijstvermicelli (2K)

  • 1 krop (Romeinse) sla
  • 2 cm verse gember
  • 75 g taugé
  • 1 (roze) grapefruit
  • 50 cl zonnebloemolie
  • 250 g varkenshaas, in reepjes
  • zout
  • peper
  • Spaanse rode peper
  • 50 g rijstvermicelli
  • 2 eetl. Thaise donkere sojasaus
  • 1 eetl. wokolie

Maak de sla schoon.
Snijd de peper in halve ringetjes.
Schil de gember en snijd hem in dunne plakjes.
Kook een halve liter water.
Giet het kokende water over de taugé en laat goed uitlekken.
Schil de grapefruit zodanig dat de witte velletjes worden weggesneden.
Snijd de grapefruit in plakjes.
Verhit de zonnebloemolie tot 170 °C.
Doe de rijstvermicelli in delen in de olie.
Deze zwelt bij het frituren direct op.
Haal de nestjes uit de pan voordat ze te bruin worden en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verhit de wokolie in een koekenpan en bak hierin de varkensreepjes met de rode peper en gember, tot het vlees gaar is.
Giet de sojasaus erbij.
Breng eventueel op smaak met zout & peper.
Verdeel de sla over twee borden.
Leg er de taugé, grapefruit en het vlees op.
Giet de saus van het vlees over de salade.
Leg er tenslotte de gefrituurde rijstvermicelli op.
Direct serveren.

Bron: MeiAsia - Echt Aziatisch Koken

Terug