|
|
Boen 1 limoen schoon en rasp de groene schil eraf.
Pers de limoenen uit.
Roer 1 eetlepel limoensap met ½ eetlepels basterdsuiker en 1 eetlepel vissaus in een diep bord door elkaar en wentel de biefstukken erdoor.
Laat het vlees 10 minuten marineren.
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes.
Klop de rest van het limoensap en suiker met de limoenrasp en 1 - 2 eetlepels vissaus in een grote kom tot een dressing.
Roer de peperreepjes erdoor.
Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadjes eruit.
Snijd de komkommer in boogjes.
Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
Snijd de plakken in stukken.
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Hak de pinda's grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan.
Verwijder de harde takjes uit de waterkers.
Laat ze op een bordje afkoelen.
Bestrijk de biefstukken met roerbakolie en rooster ze in een hete grillpan op hoog vuur in 3 - 5 minuten bruin, keer ze halverwege.
Schep de waterkers, komkommer, mango en bosui luchtig door de dressing en verdeel de salade over vier diepe borden.
Snijd de biefstukjes in dunne plakjes en verdeel ze over de salade.
Strooi tot slot de pinda's erover.
Bron: NN