Thaise krabsalade met pepertjes

thaise_krabsalade (2K)

  • 400 g king krab (blik)
  • 1 Chinese kool
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 rood pepertje
  • 2 limoenen
  • 3 eetl. olijfolie extra vergine
  • 1 bosje verse koriander
  • peper en zout

Laat de krab uitlekken.
Verkruimel ze maar laat de mooie stukjes heel.
Snij de kool in fijne repen.
Spoel en laat goed uitlekken.
Spoel de komkommer en snij hem in plakjes.
Pel de ui en snij hem in fijne ringen.
Spoel het pepertje, verwijder de zaadjes en snij in stukjes.
Meng het verkruimelde krabvlees en de groenten in een grote slakom.
Leg er de hele stukjes bij.
Per de limoentjes.
Meng het sap met de olijfolie en 1 eetlepel vers gehakte korianderblaadjes.
Kruid met peper en zout.
Maak de salade aan met de vinaigrette.
Serveer licht gekoeld maar niet ijskoud.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug