Thaise warme kipsalade met munt

Thaise warme kipsalade met munt

  • 40 g gepelde pinda’s (geroosterde zijn lekker)
  • 2 rode uitjes
  • flinke handvol verse munt
  • flinke handvol vers korianderblad
  • 350 g kipgehakt
  • 1 teen knoflook, ragfijn gehakt
  • 2 theel. suiker
  • sap van 1 of 2 limoenen
  • 4 eetl. Thaise vissaus
  • chilivlokken naar smaak

Maal de pinda’s grof met het bakje van de staafmixer.
Snijd de uien aan dunne flinters, halve plakjes, zoiets.
Was de kruiden en schud ze droog, gebruik de blaadjes; die van de munt kun je grof snijden.
Doe de kip met de knoflook, de suiker en 1 theelepel zout in een wok en voeg 3 eetlepels water toe.
Verhit al omscheppend tot alle kip wit is; ga niet langer door.
Breng flink op smaak met limoensap, vissaus, chili en ui.
Proef of alles klopt.
Meng er pas dan de kruiden en pinda’s door.
Eet met rijst.

Noot
In plaats van de pinda’s behoor je kleefrijst te roosteren en te malen, maar daarvoor moet je naar de toko.

Bron: Onno Kleyn

Terug