Tahina salade - I

  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • sap van 2½ citroen
  • 1, 20 cl tahinapasta
  • ½ theel. komijn
  • 6 eetl. peterselie
  • hardgekookt ei in schijfjes

Pers de knoflook met zout en meng dit in een grote kom met wat citroensap.
Voeg de tahina toe en meng goed.
Voeg dan het resterende citroensap toe en genoeg koud water om een dikke, gladde crème te verkrijgen.
Doe er de komijn en de peterselie door.
Garneer met het ei en serveer met Arabisch brood.

Bron: Smulweb


Tahina salade - II

uit de Levant

  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • het sap van 2½ citroen
  • 5 cl tahinapasta
  • ½ theel. komijn
  • 6 eetl. peterselie
  • hardgekookt ei in schijfjes

Pers de knoflook met zout en meng dit in een grote kom met wat citroensap.
Voeg de tahina toe en meng goed.
Voeg dan de rest van het citroensap toe en genoeg koud water om een dikke, gladde crème te verkrijgen.
Doe er de komijn en de peterselie door.
Garneer met het ei en serveer met Arabisch brood.

Bron: Astrid Veltman

Terug