Taboulé, Peterseliesalade

  • 50 g burghul
  • sap van 1 citroen
  • 10 cl olijfolie
  • zout & peper
  • 2 grote bossen bladpeterselie
  • halve bos munt
  • 3 tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 krop bindsla (romana)

Week de burghul (Turkse grof gemalen en gestoomde tarwe) 10 minuten in koud water en knijp het goed uit.
Meng er het citroensap en de olijfolie door plus zout & peper.
Roer en laat een half uur staan.
Was en droog de peterselie en de munt.
Verwijder de stelen en hak de blaadjes ragfijn, maar maak er geen pulp van.
Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te houden, verwijder zaad en vocht en snijd ze in kleine blokjes.
Meng vlak voor het opdienen alles door elkaar en bestrooi met gehakte lente-ui.
Serveer met het hart van de bindsla.
Je gebruikt de blaadjes om de taboulé mee op te scheppen en te eten.

Bron: Onno Kleyn

Terug