Surinaamse tonijnsalade

Surinaamse tonijnsalade

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 4 takjes selderij
  • 1 blikje tonijn in olie, uitlekgewicht ca. 120 g
  • 1 eetl. dikke halfvolle yoghurt
  • 1 theel. massala
  • zwarte peper
  • 6 volkoren boterhammen of 4 volkoren puntjes

Pel de ui en de knoflook en snijd het heel fijn.
Was de tomaat en snijd hem in kleine stukjes.
Was de selderij en snijd de blaadjes klein.
Laat de tonijn goed uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
Roer de yoghurt glad met de massala en meng dit door het groentemengsel.
Voeg de tonijn toe en maak de salade op smaak met wat peper.
Lekker op een volkorenboterham of puntje.

Yoghurt over?

Bron: Jennifer Jessica
Gepubliceerd door: Voedingscentrum

Terug