Surinaamse salade met massalakip

Surinaamse salade met massalakip

  • 80 g gerookte kipfilet
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 theel. massala
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels water
  • 1 kleine krop sla
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 eetl. azijn
  • 50 g cashewnoten, ongezouten
  • 4 volkoren broodjes

Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
Verwarm de olijfolie en bak hierin de kip met de massala kort.
Pel de knoflook en snijd het klein.
Fruit de knoflook kort mee met de kip.
Schep de kip uit de pan en houd apart.
Maak een dressing door het water in de pan te gieten, goed roeren en af laten koelen.
Maak de groente schoon.
Snijd de sla in repen, de komkommer in blokjes en de ui in fijne snippers.
Meng de groente met de lepel azijn en doe het in een kom.
Schep de massaladressing erover.
Schep de kip op de groente en strooi de cashewnoten erover.
Serveer er brood bij.

Cashewnoten over?

Bron: Jennifer Jessica
Gepubliceerd door: Voedingscentrum

Terug