Surinaamse bietensalade

Surinaamse bietensalade

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 4 eieren
  • 150 g maïs, blik
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g gare rode bieten
  • 1 eetl. zilveruitjes, zoetzuur
  • 2 kleine augurken
  • zwarte peper
  • 10 cl halfvolle yoghurt
  • 5 takjes selderij
  • 2 volkoren pistoletjes

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Kook de aardappelen in een bodempje water in 20 minuten gaar.
Kook de eieren hard.
Laat de maïs uitlekken.
Pel de ui en de knoflook en snijd dit heel fijn.
Schil de bieten en snijd ze in blokjes.
Snijd de zilveruitjes en de augurken klein.
Giet de aardappelen af en doe ze in een kom.
Prak of stamp de aardappelen klein.
Voeg de maïs, ui, knoflook, bietjes, zilveruitjes en de augurken toe en stamp alles klein.
Maak de salade op smaak met peper en de yoghurt.
Was de selderij en snijd het klein.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Garneer de bietensalade met het selderijblad en parten ei.
Serveer de salade met volkoren pistoletjes.

Bladselderij over?

Bron: Jennifer Jessica
Gepubliceerd door: Voedingscentrum

Terug