Surimi salade

Surimi salade

voor 6 - 8 porties

  • 700 g surimi
  • 4 lente-uitjes
  • 1 handje verse korianderblaadjes
  • 1 rode peper
  • ½ komkommer
  • 4 eetl. zoete chilisaus
  • ½ eetl. sojasaus

Hak de surimi fijn en doe in een grote kom.
Snijd de lente-uitjes in flinterdunne ringetjes.
Hak de koriander fijn.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijst.
Snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes.
Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper zo klein mogelijk.
Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom.
Meng de chilisaus met de sojasaus tot een dressing en schep deze door de salade.
Breng op smaak met een beetje zout en wat peper.

Opmerking
De salade is licht pittig door de rode peper die erin zit. Als je hem wat meer pit wilt geven kan je een extra pepertje toevoegen, of scherpe chilisaus gebruiken in plaats van zoete chilisaus.

Bron: LoveMyFood

Terug