Spitskoolsalade met kaasdressing

Spitskoolsalade met kaasdressing

voor 2 personen

  • 2 eetl. rozijnen, 25 g
  • 1 klein spitskooltje
  • 1 eetl. azijn
  • 1 eetl. tomatenketchup
  • 1 eetl. olie
  • 2 eetl. geraspte oude kaas 30+, 20 g
  • 6 aardappelen
  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 150 g rundergehakt
  • gehaktkruiden zonder zout
  • 1 tomaat
  • 1 eetl. vloeibare margarine

Was de rozijnen en laat ze in lauw water wellen.
Verwijder van de spitskool lelijke bladeren.
Was het kooltje en snijd hem in smalle repen.
Klop een dressing van de azijn, peper, tomatenketchup, 1 eetlepel water en olie.
Roer de geraspte kaas erdoor.
Meng de dressing en de uitgelekte rozijnen door de spitskool en zet de salade koel weg.
Schil de aardappelen.
Kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de boterham in stukjes en week het in een lepel water.
Maak het gehakt aan met het brood en gehaktkruiden.
Vorm er kleine balletjes van.
Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
Bak de gehaktballetjes in de hete margarine gaar en bruin.
Bak de stukjes tomaat kort mee.
Voeg wat water toe en breng dit aan de kook.
Geef er de aardappelen en de spitskoolsalade bij.

Tomatenketchup over?

Bron: Voedingscentrum

Terug