Spinaziesalade met geitenkaascroutons

voor 2 personen

  • 100 g peultjes
  • 100 g postelein of spinazie
  • 12 kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. azijn
  • 2 theel. gembersiroop
 
  • 1 theel. mosterd
  • mespunt suiker
  • 1 eetl. olie
  • 4 sneetjes bruinbrood
  • 50 g zachte geitenkaas

Maak de peultjes schoon en kook ze in weinig water in 4 minuten gaar.
Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de azijn, de gembersiroop, de mosterd, suiker, peper en de olie.
Schep de dressing door de nog warme peultjes.
Rooster het brood en snijd het in vierkantjes.
Beleg ieder stukje brood met wat geitenkaas en laat dit onder de grill smelten.
Meng alle groente en schik de croutons er op.

Menusuggestie
Lekker met witte bonen met bosuitjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug