Spinaziesalade met dressing van rode biet

Spinaziesalade met dressing van rode biet

  • kokosolie, om in te bakken
  • 100 g ontbijtspek
  • 500 g (jonge) spinazie, gewassen en gedroogd
  • 200 g doperwtjes (vers of diepvries), beetgaar gekookt
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 4 eieren, hardgekookt, gepeld en in partjes gesneden
    • voor de dressing
  • 4 eetl. kwark
  • 1 eetl. frambozen- of witte wijnazijn
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 rode biet, fijngeraspt
  • zout & peper

Roer voor de dressing kwark, azijn en gembersiroop door elkaar en klop de olie erdoor.
Meng de rode biet door de dressing en breng op smaak met zout en peper.
Pureer met een staafmixer voor een gladde dressing.
Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan en bak het ontbijtspek hierin uit op laag vuur.
Laat afkoelen op keukenpapier.
Leg de spinazie op vier grote borden en verdeel de doperwtjes, rode ui, ei en ontbijtspek erover.
Geef de dressing er apart bij en serveer naar wens met (zuurdesem)brood.

Bron: Ekoplaza

Terug