Spinaziesalade met croutons

voor 2 personen

  • 1 ei
  • 1 bosuitje
  • 3 eetl. sinaasappelsap
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sneetje witbrood
  • 200 g spinazie
  • 1 blikje doperwtjes

Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen.
Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
Halveer het ei en neem de dooier er uit.
Hak het eiwit fijn.
Wrijf de dooier door een zeef.
Maak van de eierdooier met het sinaasappelsap, de mosterd, de olie, peper en een beetje zout een sausje.
Verwijder van de knoflook het vliesje en wrijf hiermee het brood in.
Snijd het brood in blokjes.
Bak de broodblokjes in een droge koekenpan met een anti-aanbaklaag bruin.
Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
Verwijder dikke steeltjes.
Laat de doperwtjes uitlekken.
Doe de spinazie en de doperwtjes in een slaschaal en schenk het sausje er over.
Strooi de uienringetjes, het gehakte eiwit en de croutons over de spinazie.

Menusuggestie
Lekker met varkensfilet en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug