Spinazie, kipsalade met avocado en salsa

  • 250 g gebraden kiprollade of gegrild kippenvlees
  • 150 g spinazie
  • ½ bakje kerstomaatjes
  • 1 grote avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 10 cl tomato frito
  • 2 eetl. limoensap
  • tabasco
  • peper
  • zout
  • 150 g verse mini maïskolfjes
  • 4 tacobakjes of 8 tacoschelpen

Snij de kiprollade in blokjes.
Zoek de spinazie uit en snij de bladeren grof.
Halveer de kerstomaatjes.
Schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Pers de knoflook uit.
Meng de avocado met de knoflook, de tomato frito en het limoensap.
Breng deze salsa pittig op smaak met tabasco, peper en zout.
Kook de mini - maïskolfjes in ± 3 minten beetgaar.
Spoel ze onder koud water, laat ze uitlekken en halveer ze in de lengte.
Meng de kip met de maïskolfjes, de spinazie en de tomaat en verdeel het over de tacobakjes.
Serveer de salsa erbij.

Bron: De Wassende Maan

Terug