Sperziebonensalade - I

  • 500 g sperziebonen
  • 2 sjalotjes
  • 4 eetl. olie
  • 2 eetl. azijn
  • 1 theel. suiker
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • snufje bonenkruid of 2 takjes fijngeknipte peterselie
  • peper en zout

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 10-15 minuten bijtgaar.
Giet ze af en laat ze afkoelen.
Maak de dressing.
Pel de sjalotjes en snipper deze klein.
Meng de olie, de azijn, de suiker, de peper, het zout en het bonenkruid (of 2 takjes fijngeknipte peterselie) met de gesnipperde sjalotjes en schep de sperziebonen erdoor.
Laat de dressing een half uurtje intrekken voordat u de sla serveert.


Sperziebonensalade - II

sperziebonensalade (3K)

  • 400 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 eetl. balsamico-azijn
  • 1 citroen, sap en schil
  • 3 tomaten
  • peterselie
  • peper & zout
  • 2 eetl. olijfolie extra vierge

Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
Spoel ze af in een vergiet en laat uitlekken.
Pel 1 (rode) ui, snijd in flinterdunne halve ringen en meng deze met de balsamicoazijn, olijfolie en het citroensap.
Laat dit 10 minuten staan.
Snijd tomaten in parten.
Schep de sperziebonen en de tomaten en het citroenrasp door het uimengsel en breng op smaak met zout en zwarte peper.

Bron: Odin recepten

Terug