|
|
Kook de spaghetti in veel water met een beetje zout niet te gaar (a dente).
Giet de spaghetti af en laat deze schrikken met koud water en laat de spaghetti uitlekken en afkoelen.
Als de spaghetti afgekoeld is in een grote schaal doen en er een scheutje olijfolie overheen gieten en de
spaghetti doorroeren.
De spaghetti plakt hierna niet meer.
Was de komkommer, snijd hem in de lengte in plakken en daarna dwars in staafjes.
Snijd de augurken in stukjes (ongeveer zo groot als de zilveruitjes zijn) en bewaar wat van het vocht.
Laat de zilveruitjes uitlekken.
Snijd de tomaten in achten en meng ze met de komkommer, augurken, zilveruitjes en de zalmsnippers door de
koude spaghetti heen.
Saus:
Roer de mayonaise/yoghonaise glad met de zure room/kwark, wat inmaakvocht van de augurken en de
mosterd.
Breng de dressing op smaak met wat peper, zout en roer de dit alles door de salade.
Zet dit alles minimaal een half uur in de koeling.
Net voor het opdienen bestrooi je de salade nog met de fijn gehakte bieslook en de salade is af.
Evt. kun je er nog wat grof geraspte oude kaas overheen strooien.
Ook de volgende dag is de salade nog heerlijk maar dek hem voor het wegzetten wel af met plasticfolie en zet
hem in de koeling.
Houd dan wel de saus apart en roer deze pas een half uur voor het opdienen door de spaghetti heen zodat deze
kan intrekken.
Zo kun je de salade ook een dag van te voren al klaar maken.
Kaatje