Gegrilde slakwartjes met tomatensalade en blauwe kaasdressing

Gegrilde slakwartjes met tomatensalade en blauwe kaasdressing

  • 1 rode ui
  • 200 g maïs
  • 20 g fijngesneden bieslook
  • brood
  • 2 kroppen little gem
  • 10 g magere yoghurt
  • 2 eetl. mayonaise
  • 50 g blauwe kaas
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • 200 g intense tomaten

Snijd de tomaten in blokjes en laat uitlekken.
Snipper de ui en voeg witte wijnazijn toe tot de stukjes net onder staan.
Laat de maïs uitlekken en snijd de bieslook, peterselie en het brood fijn.
Snijd de little gem twee keer in de lengte door, tot vier kwarten.
Meng in een kom de yoghurt en de mayonaise.
Verkruimel de blauwe kaas erin en meng goed door met een garde tot een glad geheel.
Voeg eventueel wat honing toe als je de smaak te sterk vindt.
Verdun tot een dressing met theelepeltje water.
(Maak voor kinderen een yoghurtdressing van 1 eetl. mayonaise met 1 eetl. yoghurt, wat verse kruiden, peper en zout.)
Bak de baconreepjes uit in een pan.
Schep ze uit de pan (laat het bakvet in de pan) en laat uitlekken op keukenpapier.
Doe het broodkruim in de pan van de bacon en bak het brood bruin en krokant.
Schep over op keukenpapier en laat uitlekken.
Bestrijk de slakwarten met een beetje olie, verhit een grillpan op hoog vuur en gril de sla een paar minuutjes op de snijkanten, totdat je grillstrepen ziet.
Leg op elk bord twee slakwartjes.
Schep dressing over elk slakwartje.
Verdeel de tomaatblokjes, maïs, baconreepjes en het broodkruim over de sla.
Garneer met peterselie en bieslook.

Bieslook over?

Bron: Verse oogst

Terug