Slaatje van scheuten met mango en tofu

slaatje_scheuten_mango (2K)

vegetarisch, voor 2 personen

  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 theel. sesamolie
  • ¼ theel. cayennepeper
  • 200 g tofu (natuur)
  • 1 kleine rijpe mango
  • 300 g komkommer
  • zout
  • 1½ eetl. rijstazijn
  • 1½ eetlepels maïsolie
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • 100 g scheuten (bv. prei, luzerne...)
  • ½ bosje koriander, alleen de blaadjes
  • 2 theel. sesamzaadjes
  • 2 theel. maïsolie (bakken)

Meng de sojasaus met de sesamolie en de cayennepeper.
Dep de tofu droog en snij in vingerdikke repen.
Wentel ze in de marinade en laat 2 uur marineren in de koelkast.
Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Schil de komkommer en verwijder de zaadjes.
Snij de komkommer in even grote blokjes.
Bestrooi met wat zout en meng met de mangoblokjes.
Maak een dressing met de rijstazijn en maïsolie, breng op smaak met de chilivlokken en een mespuntje zout.
Maak de scheutenmix los en meng met de blaadjes koriander.
Breng op smaak met de dressing.
Haal de tofu uit de marinade, dep droog met keukenpapier en bak rondom bruin in de maïsolie.
Strooi er sesamzaadjes over en laat even bakken.
Verdeel de scheuten over 2 borden.
Lepel er wat mango-komkommersalade over en verdeel de tofu over de borden.
Werk af met enkele blaadjes koriander.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug