Slaatje van mizuna en miso

  • 150 Ć  200 gr mizuna
  • 8 radijzen
  • 1 daikon
  • 2 wortels
  • halve rode ui
  • 2 wortelen, geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. tahini
  • 1 theel. miso
  • 4 eetl. rijstazijn
  • 1 theel. sojasaus
  • 1 theel. agavesiroop
  • 1 theel. sesamolie
  • zout & peper

Mix alle ingrediƫnten voor de saus in de blender en zet even opzij.
Kruid naar eigen smaak nog bij.
Snijd de mizuna in fijnere stukjes.
Snijd de daikon en de wortel in jullienne en snijd de radijs heel fijn.
Dit kan eventueel met een mandoline.
Meng alle groenten onder elkaar en voeg er de saus aan toe.

Tip
lekker met pindanootjes.

Bron: De Stadsboerderij Antwerpen

Terug