Slaatje van knolselder, rode biet, veldsla en Roquefort

voor 2 personen

  • 400 g knolselder
  • 2 gekookte rode bieten
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g veldsla
  • 100 g Roquefort
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • eigeel van 2 eieren
  • 4 eetl. sherryazijn
  • zout & peper

Was de bieten grondig met koud water.
Schik in een pot met het sap van een ½ citroen, de teentjes knoflook, takjes tijm en de blaadjes laurier.
Breng aan de kook en laat ca. 45 minuten koken tot de bieten gaar zijn.
Rasp de knolselder grof.
Vermeng meteen met het sap van een ½ citroen om het verkleuren te vermijden.
Snijd de rode bieten in blokjes.
Vermeng de elementen voor de salade en verdeel over 4 borden.
Bak de spekblokjes goedbruin in een klontje boter.
Verwijder ze uit de pan en verdeel over de sla.
Giet de azijn in het spekvet en breng aan de kook.
Klop het eigeel door de azijn en verdeel over de bordjes sla.
Dien op.

Bron: Foodstyling
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug