Gemengde sla met gebakken mozerella

Gemengde sla met gebakken mozerella

  • slablad (wij namen brown goldring)
  • bos (jonge) paardenbloembladeren
  • wilde rucola (zandkool)
  • 30 g zwarte olijven zonder pit, fijngesneden
  • teentje knoflook, grof gehakt
  • bosje basilicum, blad grof gesneden
  • 2 fikse eetl. mayonaise (zie hier om het zelf te maken)
  • 4 eetl. volle yoghurt
  • bol mozerella (dus de echte, van buffelmelk, 125 g)
  • 2 eieren geklutst
  • paar eetl. bloem
  • paar eetl. paneermeel
  • olijfolie

Voor de dressing mengt u mayonaise met yoghurt, knoflook en basilicum met de staafmixer of blender tot het mooi en lobbig is.
Was de sla, paardenbloembladeren en rucola.
Neem het onderste pakweg derde van de paardenbloembladeren en doe dat weg.
Laat uitlekken en slinger droog met een slazwieper (of laat het nog langer uitlekken).
Verdeel de ei, bloem en paneermeel over drie diepe borden.
Snijd de mozerella in plakken.
Dep deze droog.
Verhit in een koekenpan voldoende olijfolie.
Haal de plakken mozerella door het eimengsel, dan door de bloem en dan door de paneermeel.
Bak ze kort aan beide kanten.
Laat uitlekken en wat afkoelen.
Schik de gemengde sla op de borden.
Leg op elk een plak gebakken mozerella.
Drapeer de dressing eromheen en strooi met wat gehakte olijf.
Serveer.

Opmerkingen
In het originele recept is het 200 gram paardenbloemblad, daarop vier dunne plakken tomaat.
Er zijn twee groeiseizoenen. Hoe ouder, hoe bitterder. Maar paardenbloemblad is heel erg gezond.

Inspiratie: Essen & Trinken
Bron: MergenMetz

Terug