Sla lucis

  • ruim 1 dl olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 boterhammen in blokjes
  • 1 grote krop sla
  • 6 eetl. geraspte Parmezaan
  • 2 hardgekookte fijngesneden eieren
  • 4 ansjovisfilets
  • 4 eetl. olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theel. Dijonmosterd
  • ½ theel. suiker
  • zout & peper

Verhit de olie, leg 3 teentjes erin en plet ze met een vork.
Verwijder de teentjes en bak de dobbeltjes brood knapperig, laat uitlekken op keukenpapier.
Was en droog de sla, breek de bladeren in stukjes.

Saus maken:
pers de ansjovis (op enkele reepjes na voor de garnering) door de knoflookpers, pers er dan 2 teentjes knoflook door.
Dan de mosterd, suiker, zout & peper erdoor mengen met een vork.
Hussel de sla met saus en kaas, strooi de gesneden eieren erover en doe de croutons er boven op.
Garneren met reepjes ansjovis.

Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug