Sla met Chinese artisjokken

Sla met Chinese artisjokken

voor 2 porties

  • 1 handvol Chinese artisjokken, ca. 100 g
  • 1 à 2 kneepjes citroensap
  • 1 eetl. boter, of geklaarde boter
  • 2 handenvol veldsla
  • 1 handvol rucola
  • 4 à 5 cherry tomaten
  • ½ rijpe avocado
  • peterselie
    • voor de vinaigrette
  • azijn of citroensap
  • olijf- of walnotenolie
  • zout & peper

Schil de knollen niet, maar was ze grondig.
Vers geoogst kunnen de knollen het best met een groenteborstel in een waterbad uit de grond worden gehaald.
Stoom in een beetje gezouten water met een beetje citroensap gedurende 5 tot 8 minuten.
De knollen moeten nog knapperig zijn.
Dan kort in boter omscheppen of lichtjes bakken.
Meng de veldsla, rucola, gehalveerde cherrytomaatjes en avocadostukjes met de vinaigrette.
Voeg de lauwe artisjok toe en garneer met peterselie.

Opmerking
Chinese artisjok (stachys) is een zeldzaamheid onder de groenten en is in de herfst- en wintermaanden vanaf ongeveer oktober te vinden op goed gesorteerde markten, maar is ook gemakkelijk in de tuin te kweken.

Bron: kraut &rüben

Terug