voor 2 personen
|
|
Beleg 2 bordjes met een gewassen blad ijsbergsla.
Snijd de andere slabladen in reepjes.
Snijd de augurken in blokjes en de ham in snippers.
Meng dit door de selderijsalade en verdeel de salade over de bordjes.
Garneer met de minimaïskolfjes.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkenshaas met mangosaus, een gemengde salade en (kerrie)rijst.
2 - 3 struiken Franse céléri schoonmaken, de harde stukken rondom afsnijden, het witte gedeelte zeer fijn afschaven in dunne plakjes, zo fijn dat men bij het snijden het mes er door heen kan zien, wassen en uit laten lekken.
Koude, gekookte aardappelen in fijne plakjes en een grote truffel - vers of uit blik - in lange reepjes snijden.
Selderij, aardappelen en truffel marineren met olie, azijn, peper en zout.
Mayonnaise maken, mooi wit van kleur, waarin een weinig room en een weinig opgeloste gelatine om te binden.
½ liter zure aspic maken.
De marinade afgieten, vermengen met de mayonnaise, netjes in een kom opmaken, wat mayonnaise er over strijken en gehakte aspic er om heen spuiten.
Bron: Het Nieuwe Kookboek