Savooiekoolsalade met sinaasappelsaus

Savooiekoolsalade met sinaasappelsaus

voor 2 personen

  • 1 sinaasappel
  • 2 eetl. halfvolle yoghurt
  • 1 eetl. slasaus, 25% olie
  • peper
  • stuk savooiekool, ca. 500 g
  • 2 bosuitjes
  • azijn
  • 6 aardappelen
  • 2 ribkarbonades
  • 2 eetl. vloeibare margarine

Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
Pers 1 helft van de sinaasappel uit.
Maak een sausje van het sinaasappelsap, yoghurt, slasaus, wat geraspte sinaasappelschil en peper.
Schil de andere helft van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Maak het stuk kool schoon en snijd of schaaf het fijn.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Meng alles door elkaar.
Maak eventueel op smaak met nog wat azijn of citroensap.
Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
Bestrooi de karbonades met peper en ze in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
Neem het vlees uit de pan en schenk er 7½ cl water bij.
Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken.
Geef de karbonades met jus en de aardappelen bij de savooiekoolsalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug