Savooiekoolsalade met sinaasappelsaus

voor 2 personen

  • 1 sinaasappel
  • 1 eetl. halfvolle yoghurt
  • 2 eetl. slasaus (25% olie)
  • stuk savooiekool (ca. 400 g)
  • 2 bosuitjes

Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
Pers 1 helft van de sinaasappel uit.
Maak een sausje van het sinaasappelsap, de yoghurt, de slasaus en wat geraspte sinaasappelschil.
Schil de andere helft van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Maak het stuk kool schoon en snijd of schaaf het fijn.
Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
Meng alles door elkaar.
Maak eventueel op smaak met nog wat citroensap of azijn.

Menusuggestie
Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug