Salade met waterkastanjes

  • 2 eetl. arachideolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetl. geraspte gemberwortel
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 kleine courgettes, in blokjes
  • 1 blikje waterkastanjes (uitgelekt 350 g)
  • ½ rood pepertjes, zonder zaad, fijngesneden
  • 2 eetl. rijstazijn
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 1 theel. zout
  • 2 little gems
  • 100 g peultjes,
    1 minuut geblancheerd in kokend water en koud gespoeld
  • sprietjes bieslook
  • 2 eetl. gehakte bieslook
    • dressing
  • 2 eetl. rijstazijn
  • 1 theel. zout
  • 6 eetl. arachideolie

Fruit in de olie de knoflook, gember en sjalotjes.
Voeg de courgette toe en vervolgens de waterkastanjes.
Voeg het pepertje en de azijn toe en laat het geheel even inkoken.
Breng op smaak met gembersiroop en zout.
Laat het mengsel afkoelen.

Meng de ingrediënten voor de dressing.
Maak de blaadjes van de little gems los.
Verdeel de sla over de borden, leg de peultjes en het groentemengsel erop.
Druppel de dressing erover en garneer met de sprietjes en de gesneden bieslook.

Bron: Jolande Burg, Erik Spaans: Oosters vegetarisch, Karakter Uitgevers
Gepubliceerd door: Onno Kleyn

Terug