Salade met vlinderpasta, tomaat, veldsla en pijnboompitten

salade_vlinderpasta (4K)

vegetarisch

  • 500 g gekookte vlinderpasta
  • 3 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes, in reepjes gesneden
  • 400 g veldsla
  • 4 eetl. geroosterde pijnboompitten
  • zout en versgemalen peper

voor de dressing

  • 4 eetl. extra vergine olijfolie
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • zout en versgemalen peper

Maak de dressing door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen.
Schep de gare vlinderpasta in een ruime kom.
Voeg vervolgens de tomaat, bosui, veldsla en pijnboompitjes toe.
Giet de dressing over de vlinderpastasalade en meng alles voorzichtig door elkaar.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer de pastasalade op een bordje.

Wijnadvies

Syrah Rosé, Cercle de la Grappe, Vin de pays d’oc, Frankrijk

Succestip

Ook lekker met knoflookcroutons en geraspte kaas.

Bron: Spar Succes recepten

Terug