Salade met varkenshaasreepjes en venkel - I

voor 2 personen

  • 2 sinaasappels
  • ca. 1 eetl. honing
  • ca. 1 eetl. mosterd
  • 2 venkelknollen
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 1 kleine varkenshaas
  • 1 eetl. olie

Schil de sinaasappels dik zodat het wit er ook af is.
Snijd de partjes sinaasappel met een scherp mesje tussen de vliezen uit.
Vang het sap op in een kom.
Maak van het sinaasappelsap met honing en de mosterd een dressing.
Maak de venkel schoon en snijd de knollen in smalle reepjes.
Meng de dressing er door.
Rooster de pijnboompitten in de droge wok of koekenpan goudbruin en neem ze uit de wok.
Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
Verwarm de olie in de wok en roerbak de plakjes varkenshaas in 3 - 4 minuten gaar en bruin.
Schik het vlees op de venkelsalade en strooi de pijnboompitten er over.

Menusuggestie
Lekker met röstirondjes uit de oven.

Bron: Voedingscentrum


Salade met varkenshaasreepjes en venkel - II

Salade met varkenshaasreepjes en venkel

voor 2 personen

  • 2 sinaasappels
  • 1 eetl. olie
  • 1 theel. mosterd
  • 2 venkelknollen
  • 1 kleine varkenshaas
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 eetl. gepelde pistachenootjes zonder zout

Schil de sinaasappels dik zodat het wit er ook af is.
Snijd de partjes sinaasappel met een scherp mesje tussen de vliezen uit.
Vang het sap op in een kom.
Maak van het sinaasappelsap met de olie en de mosterd een dressing.
Maak de venkel schoon en snijd de knollen in smalle reepjes.
Meng de dressing en de partjes sinaasappel door de venkel.
Zet dit een uur of langer afgedekt op een koele plaats om in te trekken.
Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met peper.
Verwarm de margarine in een koekenpan en bak de plakjes varkenshaas in 3 à 4 minuten gaar en bruin.
Schik het vlees op de venkelsalade en strooi de pistachenootjes er over.

Menusuggestie
Lekker met krielaardappeltjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug