Salade de vacances

  • 250 g basmatirijst
  • 300 g sperzieboontjes
  • 2 rode paprika's
  • 2 sjalotjes
  • 2 blikjes tonijn naturel
    (kan vervangen worden door bv. 4 hardgekookte eieren in partjes of
    2 kleingesneden gare kipfilets)
  • half blikje Carbonel olijven
    (met pit, die smaken véél beter dan olijven zonder pit)
  • vinaigrette

Maak de boontjes schoon en breek of snijd ze in stukjes van 3 á 4 cm.
Kook ze beetgaar met een beetje zout, giet ze af en spoel ze even na met koud water.
Was de paprika's en snijd ze in kleine blokjes.
Snipper de sjalotjes.
Laat de Tonijn uitlekken en verdeel die in stukjes (niet te klein).
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Maak intussen even een vinaigrette van:

  • 10 cl rode wijnazijn
  • 20 cl olijfolie extra vierge
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 theel. mosterd
  • snufje suiker
  • zout & peper

Alles bijelkaar doen en goed doorelkaar roeren, schudden of kloppen.
Meng alle ingrediënten: boontjes, paprika, sjalotjes, tonijn, kip of eieren, en de nog warme rijst voorzichtig doorelkaar.
Schep er dan de vinaigrette doorheen, het moet een beetje vochtig blijven, als dat niet zo is, kan je er altijd nog een scheutje wijnazijn en olie bij doen.
Het lekkerste is om de hele handel een nachtje in de koelkast te zetten, dan trekken alle smaken goed door.
Lekker met een ter plaatse gekochte Côtes du Rhône + stokbrood!

Fran

Terug