|
|
Maak de boontjes schoon en breek of snijd ze in stukjes van 3 á 4 cm.
Kook ze beetgaar met een beetje zout, giet ze af en spoel ze even na met koud water.
Was de paprika's en snijd ze in kleine blokjes.
Snipper de sjalotjes.
Laat de Tonijn uitlekken en verdeel die in stukjes (niet te klein).
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Maak intussen even een vinaigrette van:
|
|
Alles bijelkaar doen en goed doorelkaar roeren, schudden of kloppen.
Meng alle ingrediënten: boontjes, paprika, sjalotjes, tonijn, kip of eieren, en de nog warme rijst
voorzichtig doorelkaar.
Schep er dan de vinaigrette doorheen, het moet een beetje vochtig blijven, als dat niet zo is, kan je er
altijd nog een scheutje wijnazijn en olie bij doen.
Het lekkerste is om de hele handel een nachtje in de koelkast te zetten, dan trekken alle smaken goed
door.
Lekker met een ter plaatse gekochte Côtes du Rhône + stokbrood!
Fran