Salade van tuinbonen en pancetta

  • 4 eetl. olijfolie
  • 200 g plakjes pancetta,
    in stukjes gescheurd
  • gedopte tuinbonen,
    ongeveer 1 l in een maatbeker
  • 1 middelgrote witte ui,
    gepeld en in dunne plakjes gesneden
  • 2 tenen knoflook,
    gepeld en in plakjes gesneden
  • verse bladpeterselie,
    ongeveer 2½ dl in een maatbeker
  • 4 eetl. balsamico-azijn
  • zwarte peper

Verhit de olie in een braadpan en fruit de pancetta op een hoog vuur knapperig.
Voeg de bonen toe en bak ze tot de velletjes beginnen te barsten.
Roer ze om de paar seconden door.
Doe er de ui en de knoflook bij en laat een minuut bakken.
Roer voortdurend.
Haal de pan van het vuur en roer de peterselie door de bonen.
Meng vlak voor het opdienen de azijn door de salade en maal er wat peper over.

Bron: Jerryke's Cuisine
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug