Salade met tonijnblokjes van de grill

salade_tonijn (4K)

  • 2 tonijnsteaks, 250 g
  • versgemalen peper
  • zout
  • sap van ½ citroen
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 2 eetl. kappertjes
  • 6 fijngesneden zwarte olijven
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 bakje gemengde slasoorten
  • 4 eetl. sla dressing honing-mosterd
  • citroenparten en tomaatparten voor de garnering

Snijd de tonijnsteaks in dobbelstenen en besprenkel deze met de olijfolie.
Kruid de steaks met versgemalen peper, zout en de knoflook.
Laat ca. 10 minuten marineren.
Rijg de blokjes dan aan prikkers en bak ze niet te lang op de barbecue.
Meng de slasoorten met de dressing en overige ingrediënten en verdeel deze over koude borden.
Verdeel de geroosterde tonijnblokjes over de salade en garneer met parten citroen en tomaat.

Wijnadvies

Merlot Rose, Gato, Chili.

Succestip

Serveer er vers geroosterd stokbrood bij.

Bron: Spar Succes recepten

Terug