Salade met tonijn, ei en paprika

salade_tonijn_ei (4K)
uit Tunesie
  • 400 g verse tonijnfilet of
    2 uitgelekte blikjes tonijn in olie
  • 2 eetl. olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • 1 theel. paprikapoeder
  • sap van 1 citroen + 1 citroen voor garnering
  • 4 eetl. olijfolie extra vierge
  • 1 rode + 1 groene paprika
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 2 grote tomaten in plakken gesneden
  • 4 theel. kappertjes
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 2 hardgekookte eieren in partjes gesneden
  • 16 ontpitte, zwarte olijven

Bestrijk de verse tonijnfilet met de olijfolie en ⅓ van het citroensap en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Laat de tonijn even marineren.
Indien u tonijn uit blik gebruikt, laat deze dan op een zeef uitlekken.
Maak de dressing door de olie te vermengen met het overige citroensap en peterselie.
Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Laat in de tussentijd de paprika's boven een gasvlam blakeren.
Doe de paprika's vervolgens in een plastic zak en laat ze afkoelen.
Pel de velletjes van de paprika's af, snijd de paprika in grove stukken en leg ze in een ruime kom.
Voeg de uiringen, tomaatplakken, kappertjes en eipartjes toe aan de paprikastukken, besprenkel het geheel met de dressing en meng de ingrediƫnten voorzichtig door elkaar.
Rooster de verse tonijn kort op een grilplaat of in een pan.
Of breek de uitgelekte tonijn in grove stukken.
Rangschik de salade op de borden en plaats als laatste de tonijn in het midden.
Garneer de salade met parten citroen en zwarte olijven.

Wijnadvies:
Chardonnay, Cercle de la Grappe, Corsica, Frankrijk

Succestip:
Gebruik in plaats van tonijn bijv. verse zalm of grote garnalen.

Bron: Spar Succes recepten

Terug