Salade met taugé, avocado, Roquefort en mais

salade_tauge (3K)
vegetarisch
  • ½ krop dungesneden ijsbergsla
  • 100 g taugé
  • 1 avocado
  • 2 eetl. citroensap
  • 150 g verbrokkelde Roquefort of andere blauwschimmelkaas
  • 1 blikje maskorrels (uitgelekt)
  • 1 potje kidney beans (uitgelekt)
  • 4 eetl. sladressing naturel
  • versgemalen peper en zout

Ontdoe de rauwe taugé van draden en bruine stukjes en vermeng deze met de fijngesneden ijsbergsla.
Voeg de kaas, maiskorrels en kidney beans er aan toe.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in blokjes.
Besprenkel deze met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Meng de avocado blokjes door de salade en besprenkel het geheel met de dressing.
Breng de salade op smaak met peper en zout, meng het door elkaar en laat ca. 10 minuten intrekken.
Serveer de salade in een mooie schaal samen met gebakken broodcroutons of vers stokbrood.

Wijnadvies
Entre deux mers, Frankrijk

Succestip
Bent u geen kaasliefhebber?
Vervang de kaas dan door Hollandse garnalen of gekookte mosselen.

Bron: Spar Succes recepten

Terug