Salade met tandoori kip

voor 2 personen

  • ½ courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 (rode) ui
  • 200 g kipfilet
  • ½ eetl. tandoorikruiden
 
  • 2 eetl. olie
  • citroensap
  • 4 eetl. magere (Griekse) yoghurt
  • slabladen of 50 g gemengde sla

Maak de groente schoon.
Halveer het stuk courgette in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
Snijd de paprika in blokjes en de ui in snippers.
Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin.
Neem de kip uit de pan en laat het afkoelen.
Verwarm de rest van de olie in de pan en roerbak hierin de groente in enkele minuten gaar.
Meng er wat citroensap door en laat het afkoelen.
Schep de yoghurt door de kip en maak de kip op smaak met een beetje zout.
Meng de groente met de de sla en schep er de kip op.

Menusuggestie
Lekker met 2 sneetjes volkorenbrood.

Terug