Salade van spinazie, sperziebonen, postelein en artisjokken

  • 250 g sperziebonen
  • snuifje bonenkruid
  • 4 artisjokharten, uitgelekt, drooggedept en gehalveerd
  • 2 flinke handvol jonge spinazie, gewassen en drooggedept
  • 2 handvol postelein, gewassen en drooggedept
  • schaafsel Parmezaanse kaas
    • voor de vinaigrette:
  • 1 eetl. xérèsazijn
  • 1 eetl. zachte mosterd
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper van de molen

Kook de boontjes beetgaar in water met een snuifje bonenkruid.
Giet af en laat schrikken onder stromend koud water.
Laat afkoelen.
Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar.
Doe over in een bokaaltje met schroefdeksel
als je ze wil meenemen naar het werk of picknick.
Meng spinazie, postelein, boontjes en artisjokken door elkaar.
Bedruppel met de vinaigrette en hussel alles door elkaar.
De spinazie en postelein moeten krokant blijven.
Bestrooi met schaafsel Parmezaanse kaas en serveer met volkoren brood.

Bron: De Tafel van Tine
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug