Salade van sperziebonen en rucola

salade_sperziebonen (2K)

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. walnotenolie
  • 1 rode ui, in ringen
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetl. groene kruiden, kleingesneden
  • 1 eetl. pijnboompitten, geroosterd
  • 100 g rucola
  • 4 eieren, hardgekookt, gepeld, in vieren
  • zout
  • peper

Kook de aardappelen gaar in de schil.
Laat de bonen 2 minuten koken in ruim water met zout.
Verwijder de schil van de aardappelen als ze nog warm zijn.
Snijd ze in plakjes.
Meng de olijfolie en notenolie met de ui, het citroensap en wat zout & peper.
Marineer hierin de aardappelplakjes ca. 10 minuten.
Meng de aardappelplakjes met de bonen, kruiden, pijnboompitten en rucola.
Verdeel over vier borden en garneer met de eieren.

Tip
Deze salade kun je perfect samenstellen op basis van restjes.
Kook de avond ervoor wat extra aardappelen en boontjes.
Dan komt het alleen nog maar op het snelle snijwerk aan.
Scheelt weer tijd!

Bron: Agis, Gezond en Zo

Terug