Salade van rauwe artisjok, Parmezaanse kaas en frisée

  • 2 artisjokken
  • 1 citroen
  • 1 klein kropje krulsalade, gewassen en geplukt
  • 3 eetl. extra vergine olijfolie (liefst van Sardinië)
  • peper en zout
  • 1 stukje Parmezaan, in dunne plakjes gesneden

Breek de steel van de artisjokken en trek de onderste blaadjes los.
Snijd de rest van de blaadjes rondom weg (deze worden niet gebruikt).
Snijd de artisjokbodems in vier parten.
Verwijder met een scherp mesje het ‘hooi’.
Snijd de schone parten in dunne plakjes en besprenkel deze - tegen het verkleuren - meteen met wat citroen.
Verdeel de sla over vier borden.
Leg er de plakjes artisjok op en besprenkel het gerecht met citroensap, de olie en peper en zout.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas en serveer à la minute.

Meeuwig & Zn.

Terug