|
|
Maak de preistengels schoon en snijd het witte gedeelte in schuine stukken van 5 cm.
Schil de aardperen en leg ze in koud water met citroensap om verkleuring te voorkomen.
Snijd ze daarna in vieren.
Stoom de prei en de aardpeer in een stoommandje op hoog vuur circa 15 minuten tot de preistengels beetgaar zijn.
Meng de mosterd met de wijnazijn en 2 eetlepels water in een kom.
Voeg geleidelijk de olie toe terwijl je blijft kloppen.
Kruid naar smaak met peper en zout en voeg de verse kruiden toe.
Meng de gestoomde groenten in een kom met ongeveer de helft van de dressing.
Voeg de in kleine stukken gescheurde krulandijvie toe en dresseer met de rest van de mosterddressing.
Serveer als hoofdgerecht bij een varkenshaasje en kroketten.
Maak een lunch met de rest van de salade en voeg 80 g feta in blokjes en 150 g quinoa toe.