Salade met postelein, sinaasappel, biet en hazelnoot

Salade met postelein, sinaasappel, biet en hazelnoot

voor 2 personen

  • 1 gekookte rode biet,
    uit pakje of zelf gekookt, ca. 45 minuten
  • 200 g winterpostelein, gewassen en gedroogd
  • 2 grote sinaasappels
  • 8 eetl. extra vergine olijfolie
  • 2 eetl. wijnazijn
  • snufje zout & peper
  • 100 g hazelnoten, geroosterd in een droge koekenpan

Snijd de gekookte biet in stukjes.
Schil het rauwe bietje in dunne sliertjes en leg deze 10 minuten in koud water.
Schil de sinaasappels en snijd in grove stukken.
Roer een dressing van olijfolie en wijnazijn en breng op smaak met zout en peper.
Meng de stukjes biet en sinaasappel met wat dressing en schep de postelein erdoor.
Doe de rauwe biet erbij en schep nog een keer om.
Verdeel over de borden, bestrooi met de hazelnootjes en serveer met knapperig brood.

Bron: Ekoplaza

Terug